Een nieuw jaar, een nieuw begin?

Een nieuw jaar, een nieuw begin? Het zou zo mooi kunnen zijn. Weer 365 dagen worstelen met je slaap. Goede slaapgewoontes zijn ondertussen wel bekend bij de groep slechte slapers. Ze hebben al heel veel geprobeerd.

Een goede slaap begint echter al bij je ontwaken. Wat is je eerste gedachte bij het wakker worden? Ik ben nog zo moe? Weer een dag futloos? Ik heb er geen zin in? Grote kans dat je het gevoel dat deze gedachten geven je dag zullen kleuren. Dan wordt het moeilijker om er een leuke dag van te maken.

Hoe kun je dit oplossen? Eigenlijk heel simpel: plak het woord “maar” achter je gedachte. Voel maar dat het een andere energie geeft: ik ben nog zo moe, maar…..(dit vul je zo positief mogelijk in). Zo kom je anders je dag door en kijk je niet meer op tegen het naar bed gaan.

Neem de tijd om lekker wakker te worden. Stap niet meteen uit bed en denk niet gelijk aan je to do lijstje voor de dag. Let eens op wat je hoort zoals een vogel die een liedje fluit. Als je overdag moe bent denk dan even aan dit moment terug en glimlach.

Vergeet de andere goede slaapgewoontes niet:

  • daglicht/frisse lucht
  • beweging
  • ontspanning
  • weinig koffie

Wil je meer tips en informatie over slaap? Sluit je aan bij de Facebookgroep Anders Slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Deel dit bericht:

Wil je beter leren slapen?

Je zou het niet denken, maar beter slapen is te leren. Hier heb ik een drie maanden durend programma voor. Wil je ook weer eens normale nachten hebben? Geef je op voor mijn workshop.