Heb jij het warm?

Kamp je met de hitte en vind je het lastig om in slaap te komen? Probeer dan deze handige tips om comfortabeler de nacht door te brengen.

Waterfles in de Vriezer
Stop een waterfles in de vriezer en leg deze ’s avonds in je bed, gewikkeld in bijvoorbeeld een plastic zak. Dit houdt je heerlijk koel en helpt je gemakkelijker in slaap te vallen.

Drankjes
Vermijd ijskoude dranken, aangezien je lichaam extra moeite moet doen om deze op te warmen, waardoor je het juist warmer krijgt. Probeer in plaats daarvan een verkoelende drank zoals muntthee, die ook je dorst lest. Water drinken is altijd goed, maar kan eentonig worden. Voeg er wat fruit aan toe voor een smakelijke twist.

Actief Blijven
Blijf actief, ook al is het warm. Fietsen, wandelen of tuinieren helpt om energie kwijt te raken. Te veel energie betekent een onrustige nacht. Neem de tijd voor activiteiten, maar blijf ze wel doen.

Avondroutine
Maak je avond ontspannend. Een relaxte staat bevordert het inslapen.

Koude Polsen
Oververhit? Verfris je polsen onder koud stromend water voor een snelle verlichting. Je kunt ook een waterspray gebruiken voor extra verkoeling.

Kledingkeuze
Draag natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Deze houden je koel en absorberen vocht.

Voeding
Veel mensen kiezen voor lichte maaltijden zoals salades, maar deze bieden weinig voedingswaarde. Met warm weer is het juist belangrijk om voedsel te eten dat rijk is aan vitamines en mineralen.

Warmte-uitslag
Last van warmte-uitslag? Zoek verkoeling en probeer deze tips:

  • Leg plakjes komkommer of aardappel op de geïrriteerde huid, of maak er een puree van en gebruik het als een crème.
  • Smeer een mengsel van kokosmelk en yoghurt op de huid.

Zelfgemaakte Airco
Creëer een koele luchtstroom met een ventilator door een bak ijs of een fles ijskoud water ervoor te plaatsen. Dit werkt ook goed in de slaapkamer voor een betere nachtrust.

Met deze tips kun je de warmte effectief bestrijden en genieten van een betere slaap.

Wil je meer tips en informatie over slaap? Sluit je aan bij de Facebookgroep Anders Slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Deel dit bericht:

Wil je beter leren slapen?

Je zou het niet denken, maar beter slapen is te leren. Hier heb ik een drie maanden durend programma voor. Wil je ook weer eens normale nachten hebben? Geef je op voor mijn workshop.