Heb jij het warm?

Heb jij het warm en kun je daardoor moeilijker slapen, deze tips kun je gebruiken om beter de nacht door te komen.

Plastic Fles

Vul een plastic fles met water en leg deze in de vriezer. Leg deze ingepakt in bv een plastic tas aan het begin van de avond in je bed. Zo blijf je heerlijk koel en val je makkelijker in slaap.

Drank

Drink geen koude dranken. Je lichaam zal de kou moeten omzetten in warmte, waardoor jij het ook warmer krijgt. Maak eens een verfrissende drank zoals muntthee die ook nog eens je dorst lest. Water is altijd goed om te drinken maar zal waarschijnlijk snel vervelen met warm weer. Geef het een smaakje met wat fruit.

Beweging

Blijf bewegen ondanks de warmte. Ga fietsen of een blokje om wandelen. Tuinieren is ook goed om je energie kwijt te raken. Teveel energie, geen slaap. Neem je tijd voor dingen maar doe ze wel.

Avond

Maak de avond gezellig. Als jij ontspannen bent zul je makkelijker in slaap vallen

Polsen

Voel je je niet zo lekker door de warmte? Steek je polsen onder koud stromend water. Door het stromende koude water krijg je gauw een ander gevoel. Er zijn ook spuitbusjes te koop met water om je gezicht af te koelen.

Kleding

Kies voor natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen kleding. Je blijft koel en het neemt vocht op.

Voeding

Veel vrouwen kiezen er nu voor om sla te eten. Op zich niet verkeerd maar het heeft amper voedingswaarde. Hierdoor kun je je met warm weer slap gaan voelen. Zorg liever voor voeding met meer vitamine en mineralen die door warmte hard nodig zijn.

Warmte uitslag

Je weet wel, die vervelende rode bultjes die jeuken. Zorg er als eerste voor dat je uit de warmte gaat en een koele plek opzoekt. De jeuk kun je verminderen met de volgende tips:

  • Snij een komkommer of aardappel in plakjes en leg deze op de huid. Je kunt de komkommer of aardappel ook pureren en er een soort crème van maken.
  • Wrijf je huid in met een mix van kokosmelk en yoghurt.

Goedkope Airco

Zet een bak ijs of een fles met ijskoud water voor je ventilator. De ventilator koelt op deze manier de lucht. Dit zorgt voor een heerlijk frisse luchtstroom. Dit kun je ook in je slaapkamer toepassen zodat je lekkerder slaapt.

Met deze tips moet je goed de warmte kunnen trotseren en beter kunnen slapen.

Wil je meer tips? Word dan lid van de besloten facebook groep Anders Slapen.

Plaats een reactie