Moe wakker worden.

Moe wakker worden heeft twee oorzaken. Je hebt te weinig slaap gekregen of de kwaliteit van je slaap is onvoldoende.

Te weinig slaap:

Spreekt eigenlijk voor zich. Je bent te laat naar bed gegaan, hebt liggen draaien, enz. Ik denk dat je zelf het rijtje wel kunt aanvullen.

Onvoldoende kwaliteit:

Om uitgerust wakker te worden heb je voldoende diepe slaap nodig. Slaap je heel erg licht en ben je vaak wakker dan zul je dat de volgende dag merken.

Advies:

Stop met nog even lekker blijven liggen. Heel verleidelijk om je nog even om te draaien in je warme bed. Bij tijden heb ik er zelf ook last van en ben dan in ene een uurtje verder. Het voegt niets toe aan je gevoel van uitgerust zijn. Sterker nog het kan er voor zorgen dat je je juist vermoeider voelt

Ga voor jezelf na hoeveel en wat voor soort prikkels je op een dag te verwerken krijgt. Het grootste deel zul je moeten verwerken in je slaap. Mogelijk dat je daardoor bv in je droom aan het rennen bent. Word je op dat moment wakker dan ben je gegarandeerd moe.

Je slaapt in een te lichte slaapkamer waardoor je niet genoeg diepe slaap krijgt. Doe dus je gordijnen dicht.

Neem een wisseldouche. Hierdoor reset je je biologische klok.

Neem een stevig gezond ontbijt en ga daarna als het kan naar buiten voor een frisse neus.

Laat je B12 nakijken. Een tekort kan slaapproblemen veroorzaken. Er is ook een B12 groep op facebook te vinden voor informatie.

Snurk je waardoor je minder goed slaapt, vraag aan je tandarts voor een snurkbeugel.

Je kunt er ook voor kiezen om een slaapmasker te gebruiken.

Bijhouden van:

Je kunt de diepte van je slaap bijhouden met de Fitbit of de sleep cycle app. Daarna kun je eventueel overleggen met je huisarts.

Wil je meer tips, word dan lid van de facebook groep Anders Slapen.

Plaats een reactie