Slaap en onderliggende problemen.

Slaap en onderliggende problemen is vaak voor vrouwen niet duidelijk. Het wordt weggeredeneerd.

Ik heb het te druk gehad

Mijn hoofd zit vol, maar ik moet nu echt naar bed

Morgen maar kijken hoe ik het op moet lossen

Afgelopen nacht slecht geslapen, komende nacht zal het wel niet anders zijn

Zomaar wat voorbeelden waardoor je slaap gesaboteerd wordt. Je staat er vaak niet bij stil, maar ongemerkt neem je veel onverwerkte zaken mee je slaapkamer in die er niet thuis horen. Het probleem is niet het niet kunnen slapen maar het onderliggende probleem dat je wakker houdt.

Het beste zou zijn als je in de avond je hoofd leeg maakt. Dit kun je op verschillende manieren doen:

Te druk?

Schrijf je zorgen van je af door een boekje en een pen naast je bed neer te leggen.Door het op te schrijven staat het op papier en kun je morgen met een fris hoofd kijken naar een passende oplossing. Je hebt er tenslotte een nacht over kunnen slapen.

Vol hoofd?

Ben je een hardloper? Ga aan het begin van de avond lekker een rondje rennen. Rennen en je zorgen maken gaan niet samen.

Ben je geen hardloper? Ga lekker een stuk in de wind lopen, het oververmoeide gevoel trekt weg en je hoofd is leger. Hierdoor zul je beter slapen.

Belemmerende gedachtes?

Schrijf voor jezelf eens op wat voor overtuiging je over je slaap hebt

Je kunt zelf vast nog wel meer voorbeelden geven die van toepassing zijn op je eigen situatie. Denk aan geldproblemen, zorgen om de kinderen, teveel rommel op je slaapkamer of straling door een tv/telefoon. Ga daar eens bewust mee aan de gang en je hebt een stap gezet naar een betere nachtrust en je hebt geen slaap meer met onderliggende problemen.

Kun je hier hulp bij gebruiken, vraag dan een gratis gesprek aan waarin we samen kijken wat voor jou de beste oplossing is.

Slaap lekker.

Plaats een reactie