Volle maan van de langste nacht.

De bronafbeelding bekijken
Volle maan van de langste nacht en lekker slapen.

Volle maan van de langste nacht. Nooit van gehoord hoor ik jullie denken. Elke volle maan heeft haar eigen thema. Deze maan staat voor een nieuw begin. De duisternis van de winter is overwonnen en het is tijd om jezelf klaar te maken voor de groeikracht die heel langzaam gaat toenemen. Het is een tijd om zaken achter je te laten en alvast schoon schip te maken voor de nieuwe zaken die straks de ruimte nodig hebben om te kunnen ontwaken. Nog even en de lente begint, een tijd waarin veel vrouwen nieuwe dingen willen oppakken. Daarvoor moet nu ruimte gemaakt worden anders kun je straks niet ten volle scheppen. Plannen die nu uitgewerkt worden kunnen in de lente tot wasdom komen.

Wat heeft dat met slapen te maken?

Veel vrouwen reageren onbewust op de volle maan. Eb en vloed worden door haar veroorzaakt. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water dus mensen zullen hier ook op reageren. Hoe dan? je bent overdag energieker of juist moe en depri. Veel vrouwen hebben rond deze tijd hun periode. Slapen is door ongemakken juist dan een dingetje. Je omgeving kan erover mee praten zullen we maar zeggen.

Tips:

Als je meer energie hebt overdag, zorg voor extra beweging. Energie en slaap gaan nu eenmaal niet samen.

Ga je plannen vorm geven.

Zorg dat je slaapkamer donker is.

Neem een lekkere warme kruik mee naar bed.

Ga voor jezelf na waar je emoties vandaan komen en schrijf ze van je af.

Zorg goed voor jezelf en wees een beetje mild in je oordeel over jezelf.

Hoe ervaar ik de volle maan?

Ik slaap super licht met volle maan en heb vaak een knikkebollen dag. Niet erg zolang ik maar weet waar het vandaan komt. Als ondernemer heb ik de vrijheid om even langer te blijven liggen. Vaak heb ik extra energie met volle maan die ik benut door een extra stuk te wandelen of moeilijke taken te doen die energie slurpen. Lig ik dan nog wakker dan weet ik dat het na een paar dagen weer makkelijker wordt. Er tegen vechten heeft geen zin.

Ben je een slechte slaper? Tijd voor een goed gesprek. Hier kun je het gratis gesprek aanvragen.

Heb je vrouwen in je omgeving die slecht slapen, delen is fijn.

Plaats een reactie