waarom?

Waarom?

Waarom? Een blog over het waarom van mijn beslissing om mensen te helpen met slaapproblemen.

Waarom? Stukje verleden:

Onze jongste zoon was een huilbaby voor 2 jaar lang. De eerste keer dat ik ondervond wat te weinig slaap met je doet. Moe zijn, jezelf door de dag heen slepen, elk momentje pakken dat je rust kunt nemen. Het bleek dat onze vent doof was. Elke keer dat je weg ging betekende voor hem onveiligheid. Na een operatie werd dat probleem gelukkig verholpen. Een makkelijke levensweg zou het zeker niet worden. Op zijn veertiende kreeg hij de diagnose autisme waar hij ondertussen goed mee om kan gaan. Het betekende wel veertien jaar ups en downs in zijn en ons slaappatroon. Ik noem hem ook wel ons puzzle kind. Heb vaak wakker gelegen want hoe moest ik dit nu weer oplossen als zijn gedrag niet werd begrepen.

Een aantal jaren verder ben ik met veel plezier een massagepraktijk gestart. Veel mooie en leuke dingen mogen doen. Met de massagestoel naar bedrijven, grote feesten, werken op cruiseschepen door Nederland en Europa, grote evenementen zoals o.a. de libelle week en de vierdaagse. En uiteraard in de praktijk zelf. Wat heb ik door de jaren mooie mensen mogen ontmoeten.

Waarom? Heden:

In 2022 ben ik vervelend gevallen. Bovenarm gebroken en een rib onder de oksel. Daar kon de kop niet zo goed tegen, die stond aardig uit het lood. Gevolg was een operatie ter vervanging van mijn schouder. Zes weken nadat ik was gevallen. Zes weken van slecht slapen, hangen omdat je niet kunt liggen, positie zoeken. En niemand die je verteld dat je na de operatie niets meer kunt voor de eerste twee maanden. Geen kracht, geen motoriek. Een jaar van revalideren volgde waarin ik elke gelegenheid heb aangepakt om te oefenen zodat ik zoveel mogelijk mobiliteit terug kreeg. Het werd mij al snel duidelijk dat hele dagen masseren er niet meer in zouden zitten.

Waarom? Omscholen:

Je kunt in ellende blijven hangen, maar dat is niet zo mijn aard. Wat kan ik nog wel? Waarin kan ik het verschil maken voor anderen? Wat vind ik zelf nog leuk om te doen? Een belangrijke want niemand zit te wachten op iemand die alleen maar negatief is. Een coach diploma had ik al op zak. Kan makkelijk tot de kern komen en tussen de regels doorlezen. Maar daarmee ben je er niet. Het antwoord was niet zo moeilijk. Het mijzelf verdiepen in slaap was goed voor mijzelf en er zijn veel mensen die worstelen met dit onderwerp. Daar kan ik van toegevoegde waarde zijn voor anderen. Aangezien ik tijdens de revalidatie genoeg tijd had om te studeren heb ik mijn diploma s gehaald. Voor mij was eigen ervaring met het onderwerp niet genoeg, ik wilde een stevige basis die echt het verschil kan maken.

De meeste praktijken gebruiken bij hun intake gesprek standaard vragenlijsten. Zo krijg je dus ook veel standaard antwoorden. Vind ik niet echt een fijn begin. Een goed gesprek waarbij je met spontane vragen de diepte in kan is voor beide partijen beter. Door goed te luisteren wat de ander nu eigenlijk zegt of niet zegt geeft de mogelijkheid om tot de kern te komen waar het omgaat. Meestal heeft niet slapen een onderliggende oorzaak zoals angst voor het slapen, niet kunnen ontspannen, de lat voor jezelf veel te hoog leggen. Je kunt de rest waarschijnlijk zelf wel invullen. Daar helpen geen pilletjes tegen.

Door samen te onderzoeken waar het echte probleem zit en dat op te lossen word het slapen vaak ook beter. Soms is medicatie wel nodig om een cirkel te doorbreken. De huisarts is dan de aangewezen persoon.

Wil je nu echt een start maken met beter inslapen? Op 4 juli geef ik de workshop anders inslapen. (praktijk Zevenaar) In verband met de beschikbare ruimte is er plaats voor 7 mensen.

De gegevens vind je hier.

 

Wil je meer tips en informatie over slaap? Sluit je aan bij de Facebookgroep Anders Slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Deel dit bericht:

Wil je beter leren slapen?

Je zou het niet denken, maar beter slapen is te leren. Hier heb ik een drie maanden durend programma voor. Wil je ook weer eens normale nachten hebben? Geef je op voor mijn workshop.