Wat je schoenen…….

Schoen, Wandelschoen, Wandeltocht, Bloem

Wat je schoenen willen zeggen is beweeg zoveel mogelijk op een dag. Goed voor lijf en leden en voor je slaap. Ongemerkt krijg je al redelijk veel beweging op een dag. Je staat op, loopt naar beneden, zet het ontbijt klaar, loopt naar boven voor een douche. In het eerste uur dat je wakker bent heb je er al een aantal gezet. Weliswaar zonder schoenen maar toch de eerste stappen zijn gezet.

Wat je schoenen willen vertellen is meer, meer,meer. Ga als het weer een beetje meezit een lekker stuk lopen. Frisse lucht doet je lijf goed. Er wordt niet voor niets gezegd een half uur beweging per dag. Ook als je je huishouden doet krijg je beweging maar het is niet genoeg helaas.

Onderzoek

Onderzoek wijst uit dat het goed is om minimaal 5000 stappen per dag te zetten, het liefst 10.000. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben zelf een wandelaar en trek er elke dag op uit, toch haal ook ik geen 10.000 stappen. Ook voor mij dus nog werk aan de winkel. Wat ik wel weet is dat als ik niet genoeg stappen zet, mijn slaap ook minder is.

Ben je niet zo mobiel en kun je weinig stappen zetten?

Pond, Banks, Vegetation, Tree
heerlijk weg dromen.
Rice, Vermicelli, Noodle, Beef, Food

De plaatjes heb ik er niet voor niets ingezet. Je kunt er een leuke oefening mee doen als het met bakken de lucht uit komt. Zoom voor jezelf eens in op de plaatjes. Wat doet het met je? Wil je je schoenen aantrekken en naar buiten? Verlang je naar de zon? Krijg je lekkere trek of honger? Wat doen de kleuren met je?

Slapen is ook indrukken van overdag verwerken. Als je bewust met kleur en geur of een mooie omgeving omgaat zal je lichaam meer ontspannen zijn als je gaat slapen. In donkere dagen kun je er ook voor kiezen om een paar druppeltjes mandarijn olie te verdampen in je slaapkamer. Naast de heerlijke geur slaap je er prima door.

Ps: heb je problemen met slapen en wil je er iets tegen doen, boek dan vrijblijvend een gesprek waarin ik je een eindje op weg help. De link vind je hier.

Er is ook een besloten facebook groep. De link vind je hier.

Plaats een reactie